جمعه 19 بهمن 1403 , 59 : 10
متات نیوز

پستویی به نام سرای سبزه میدان

تاریخ انتشار : پنجشنبه 1 بهمن 1394 , 04 : 11
تعداد بازدید : 2515

متات نیوز- معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان‌شمالی گفت: کاروان سرای سبزه میدان باید از کاربری انبار و پستو خارج شود.

علی اکبر وحدتی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خراسان‌شمالی، با اشاره به اینکه این اداره کل از سال گذشته اعتباری از محل ردیف ملی و استانی به منظور احیای بافت سبزه میدان بجنورد در نظر گرفته است، افزود: هم اکنون این طرح با مشارکت شهرداری بجنورد در حال اجراست.

وی با بیان اینکه مساحت این طرح حدود 2 هکتار است، ادامه داد: این طرح شامل راسته بازار، کاروان‌سرا و گرمابه است که متعلق به دوره قاجاریه است. متاسفانه بخش‌هایی از آن از بین رفته و از سوی دیگر هم اکنون بر روی دیوارها، سیم‌های برق و تابلوهای ناهمگون قرار گرفته است.

وحدتی با اشاره به اینکه عملیات کف‌سازی در این منطقه از سوی شهرداری به پایان رسیده است، اظهار کرد: درصدد هستیم تا طرح‌های اجرایی جداره‌ها و سر درب مغازه‌ها را انجام دهیم. الگوی قدیمی به شکل خود باقی می‌ماند، طاق و قوس‌ها به صورت همگون ایجاد می‌شوند و تمامی عناصر و آلودگی‌های بصری از بین خواهند رفت. از سوی دیگر تمامی تابلوهای نصب شده بر روی سر درب مغازه‌ها، حذف و همه در قالب کاشی کاری قرار می‌گیرند.

وی با تاکید بر اینکه در اجرای این طرح باید مشارکت مالکان نیز وجود داشته باشد، گفت: متاسفانه در اجرای این طرح مشارکت مردم کمتر مشاهده شده است.

معاون اداره کل میراث فرهنگی خراسان‌شمالی با اشاره به اینکه مرمت مجموعه سبزه میدان به عنوان اولین پروژه پایلوت شهری در استان در حال انجام است، افزود: برای اجرای این طرح مبلغ یک صد میلیون تومان در نظر گرفته شده است.

وی در پاسخ به این سوال که گفته شده بود بخشی از این مجموعه تبدیل به موش و مارمولک خانه شده است، توضیح داد: سرا(کاروان سرا) و حجره‌های این مجموعه به دلیل اینکه تبدیل به انبار و پستوی نخ و پشم شده بود مکان امنی را برای زندگی موش و مارمولک‌ها بوجود آورده بود. 80 درصد این بخش‌ها هم اکنون مرمت شده است و هم اکنون تمامی روزنه بسته شده اما اگر دوباره تبدیل به انبار و پستو شود دوباره موش و مارمولک به این بخش حمله ور خواهند شد.

وی تاکید کرد: باید کاربری انباری از محل کاروان سرا، حذف و آن مکان نیز تبدیل به مکانی تجاری شود تا هم از آن استفاده اقتصادی صورت گیرد و همچنین از هجوم این گونه حیوانات موذی جلوگیری شود.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: هم اکنون کاروان سرای سبزه میدان جان تازه گرفته است.

منبع: ایسنا