يكشنبه 5 اسفند 1403 , 33 : 07
متات نیوز

هیچگونه حفاری جدید در چهارراه گلوبندک وجود ندارد

تاریخ انتشار : شنبه 25 دي 1395 , 35 : 15
تعداد بازدید : 1116

متات‌نيوز- دکتر سعادتی تصریح کرد: این عملیات بازگشایی خروجی غربی، در جلساتی با هماهنگی مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران مورد بررسی و تایید قرار گرفته و کارشناسان میراث فرهنگی نیز در فرآیند اجرایی پروژه، برای اطمینان از قرارگیری صحیح سازه آن بر حفاری‌های گذشته، همراهی و نظارت خواهند نمود.

به گزارش مشرق، اخیرا پیامی در شبکه های اجتماعی منتشر شده، مبنی بر اینکه شهرداری منطقه 12 بدون مجوز میراث فرهنگی، در حال احداث زیرگذری در حریم کاخ گلستان و کاخ ملی دادگستری است که موجب نگرانی از ریزش و یا نشست زمین و آسیب به بناهای ارزشمند ان منطقه از تهران شده است.

دکتر علی محمد سعادتی قائم مقام شهرداری منطقه 12 در گفتگویی با رد هرگونه ارتباط ميان عملیات حفاری و نشست زمين در این محدوده، گفت:‌ شهرداری اکنون در حال تکمیل زیرساخت لازم برای ایجاد خروجی ایستگاه 15خرداد و رفع مشکلات تردد مسافران مترو در این ایستگاه است که حفاری‌های آن با اعمال حساسیت‌های لازم در سالهای گذشته انجام شده و حفاری جدیدی نیاز ندارد.

در زمان احداث ایستگاه 15 خرداد، دسترسی‌های غربی آن (غرب چهارراه گلوبندک) اجرا نشده و همچنین با وجود تنها یک خروجی، فاقد آسانسور و پله برقی است. لذا برای سهولت تردد مسافر در این ایستگاه پرتراکم و همچنین برای پیشگیری از سوانح احتمالی در اثر ازدحام و شلوغی، تکمیل خروجی غربی و احداث آسانسور و پله برقی آن، یک ضرورت است. افزایش ایمنی مسافران و عدم تداخل سواره و پیاده در سطح خيابان خيام، موجب کاهش ترافیک خیابان و سهولت حمل و نقل جنوب -شمال خواهد گرديد.

ایجاد این دسترسی و ایجاد خروجی عملا در همان موقعیت فضای سالن  ارايه بلیط  و فضاهاي جانبي تردد مسافرين  صورت خواهد گرفت که سالها پیش به عمق حداقل منفي ١٠متر حفاری شده است.

دکتر سعادتی همچنین تصریح کرد: این عملیات بازگشایی خروجی غربی، در جلساتی با هماهنگی مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران مورد بررسی  و تایید قرار گرفته و کارشناسان میراث فرهنگی نیز در فرآیند اجرایی پروژه، برای اطمینان از قرارگیری صحیح سازه آن بر حفاری‌های گذشته، همراهی و نظارت خواهند نمود.

وی همچنین تاکید کرد:‌ یکی از بهترین کمک‌ها به بقای بافت تاریخی، توسعه حمل و نقل عمومی و پرهيز از استفاده از وسايل نقليه شخصي است. افزایش ظرفیت گردشگری در بافت تاریخی به پویایی سرزندگی بافت می‌انجامد و این امر حیات بافت تاریخی را در حد بضاعت تضمین می‌کند.

وی همچنین در خصوص عدم ارتباط مساله «فرونشست زمین» با حفاری‌های مترو، خشکسالی و کاهش منابع آبهای زیرزمینی را عامل آن دانست و گفت: با کاهش بارندگی و خالی شدن سفره آب‌های زیرزمینی در تهران، خاک به مرور سست می‌شود و با کاهش آب موجود در بین ذرات خاک، فضای خالی جای آن را گرفته و موجب از بین رفتن استحکام خاک شده و زمین دچار فرونشست می‌شود. هرچند انجام حفاري هاي غير اصولي زير سطحي از سوي  برخي واحدهاي كسبي بازار بمنظور افزايش زيربناي قابل بهره برداري نيز باعث بروز حوادثي از اين دست بوده است.

افت سطح ابهاي زيرزميني كه عمدتا در اثر كاهش نزولات جوي است ، یک اثر بلندمدت بوده  و نيازمند تدابير و تمهيدات ملي و محلي است و بعنوان یک پدیده زیست‌محیطی است ، مستلزم اقدامي بين بخشي است.

قائم مقام شهرداری منطقه 12 تهران، در پایان با تشکر از دغدغه‌مندان بافت تاریخی تهران، تاکید کرد که حفاظت و حراست از بافت تاریخی تهران و احیای آن مهمترین دغدغه امروز شهرداری تهران است که این اتفاق با صرف هزینه هنگفت و همدلی کارشناسان و همچنین مشاوره عالی‌ترین اساتید و با دقیق‌ترین مطالعات صورت می‌گیرد.

منبع: مشرق‌نيوز