پنجشنبه 25 بهمن 1403 , 37 : 17
متات نیوز

رنگ آمیزی تعدادی از سردرهای باارزش خیابان سیروس

تاریخ انتشار : يكشنبه 23 خرداد 1395 , 37 : 14
تعداد بازدید : 2395

متات‌نيوز- تعدادی از سردرهای با ارزش محله سیروس در روزهای اخیر با هدف بهسازی جداره‌ها رنگ‌آمیزی شده‌اند. حال این پرسش مطرح می‌شود که زیباسازی منطقه 12 آیا این کار را با نظارت متخصصان حوزه مرمت انجام داده است؟

به گزارش معماری‌نیوز؛ محله سیروس که نام سابق آن چالمیدان بوده است، به لحاظ تاریخی در محدودۀ تهران دوران صفوی قرار می‌گیرد. این محله در دوران قاجار به خاطر موقعیت مکانی خود جایگاه ویژه‌ای در بافت مسکونی و هویتی شهر تهران دارا بوده است.

در تقسیمات شهری تهران ،این محله در منطقه 12 است که حدود 40 هکتار مساحت دارد و خیابان‌های 15 خرداد در شمال ری در شرق مولوی در جنوب و مصطفی خمینی در غرب محدوده آن را مشخص می‌کند.

در سه گوشه آن تقاطع­ های مهمی چون میدان قیام (ری-مولوی)، چهارراه مولوی (مولوی-مصطفی خمینی) و چهارراه سیروس (مصطفی خمینی-پانزده خرداد) قرار گرفته ­اند، اما با ایجاد پل هوایی بر روی خیابان ری و تعریض این محور، گوشه چهارم وضعیت نابسامانی دارد که با تخریب بناهای مجاور خیابان شکلی مخروبه و دندانه دار پیداکرده است.

به گزارش معماری نیوز؛ حال سازمان زیباسازی به دنبال پروژه‌های کیفی‌اش در میادین، جداره‌ها و خیابان‌های ارزشمند و تاریخی تهران، چند صباحی است که در بافت تاریخی تهران دست به اقداماتی زده است از جمله در محله سنگلج و میدان بهارستان، خیابان هرندی و...

اکنون اما خبر می رسد که تعدادی از سردرهای با ارزش محله سیروس در روزهای اخیر با هدف بهسازی جداره‌ها رنگ‌آمیزی شده‌اند. حال این پرسش مطرح می‌شود که آیا زیباسازی منطقه 12  این کار را با نظارت متخصصان حوزه مرمت انجام داده است؟ اسکندر مختاری - کارشناس پیشکسوت حوزه میراث فرهنگی-  با اشاره به این که  شهرداری منطقه 12 در منطقه سیروس مشغول به کار در محله های با ارزش تاریخی است و مسوولیت تمام اتفاقاتی  را که انجام می دهد،برعهده دارد؛ می گوید: شهرداری به اقداماتی که در مناطق سیروس و هرندی انجام می دهد،افتخار می کند. بنابراین اگر اقدامی هم انجام گرفته که مغایر با نظرات مرمتی-میراثی است، باید با آنها طرح موضوع شود.

او ادامه می دهد: من مطمئنم مسوولان رده بالای شهرداری منطقه با این کار مخالفند. من با توجه به شناخت و گفت و گویی که با این افراد داشتم می دانم که آنها اهل رنگ کردن دیوار تاریخی نیستند. بنابراین طرح موضوع با آنها بهتر است. این دیواره ها و سردرها باید مرمت شوند و چون عزمی همگانی برای بهتر شدن اوضاع بافت تاریخی بین مسوولان وجود دارد امیدوارم دیگر شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم.

منبع: معماري‌نيوز