يكشنبه 5 اسفند 1403 , 50 : 00
متات نیوز

تضمینی برای ایجاد دوباره ترک در پل جویی وجود ندارد

تاریخ انتشار : شنبه 29 خرداد 1395 , 50 : 12
تعداد بازدید : 752

متات‌نيوز- خشک شدن زاینده رود تبعات بسیاری برای میراث فرهنگی اصفهان داشت چنانکه ترک های عمیقی در پل جویی بوجود آمد که مورد بی مهری مسئولان قرار گرفت. اما گفته می شود بالاخره بعد از گذشت 5 ماه این ترک ها مرمت شده اند.

 مدتهاست زاینده رو نه به عنوان یک رود پرآب بلکه به صورت فصلی و موسمی فعال است و بیش از آنکه زاینده باشد خشک است و سبب بروز آسیب های فراوان به پل هایی شده که طی سالهای گذشته بر روی آن بنا شده اند.

 با خشک شدن زاینده رود نه تنها مردم اصفهان تحت تاثیر قرار گرفتند بلکه میراث فرهنگی نیز از تبعات آن بی تاثیر نماند. چنانکه با این تغییراتی که خشک شدن زاینده رود در پی داشت شاهد بروز ترک‌هایی در پل جویی یا همان پل چوبی عامه مردم اصفهان بودیم.

 این ترکها درحالی در پل جویی بوجود آمد که این پل، طی دو دهه گذشته به صورت کامل مرمت شده بود و قطعا خشکسالی و نبود آب زاینده رود سبب خشک شدن پل و جمع شدن خاک و نشست پایه‌ آن و به تبع بروز چنین مواردی ترک برداشتن پل شده بود.

 "فریدون الله یاری" مدير كل میراث و گردشگری اصفهان از مرمت و احیای این پل خبر داد و گفت: «حدود 3 ماه پیش شاهد گذاری ها برای تشخیص وضعیت ترک ها و دانستن این مهم که آیا فعال هستند یا خیر، توسط کارشناسان انجام شد. این ترک ها نیز در بخشی از پل بوجود آمده بودند که زمین رودخانه در آن بخش سست بود.»

 به گفته او، شاهد گذاری ها از فعال نبودن ترک ها حکایت داشتند از این رو تیم مرمت گر این موقعیت را یافت تا در صدد مرمت و احیای پل برآیند. اما با توجه به قطع و وصل شدن مداوم آب رودخانه تضمینی برای بروز ترک های دیگر نیست چراکه با خشک شدن آب رودخانه زمین نشست پیدا می کند و احتمال بروز ترک ها نیز وجود دارد. اما با توجه به آنکه پل جویی نسبت به سایر پل های زاینده رود کوچتر و ظریف تر است ممکن است این تاثیرات بیش از سایر پل ها در پل جویی به چشم آید.

 با توجه به تئوری‌های موجود عوامل بروز ترک در پل‌های تاریخی به چند مورد نسبت داده می‌شود. تردد بیش از حد مردم و وسایل نقلیه، جریان باد و آب شدید، زمین لرزه و یا فرسودگی و نبود مراقبت و مرمت صحیح.

 الله یاری تصریح کرد: «با توجه به فعال نبودن ترک، مرمت پل جویی آغاز و در روز گذشته به پایان رسید.»

 با توجه به آنکه طی دو ماه گذشته ، زاینده رود پرآب بود اما طی هفته گذشته با بسته شدن ورودی زاینده رود این رود دوباره خشک شد و با توجه به کمبود ذخایر آبی استان این احتمال وجود دارد که تا پاییز سال جاری زاینده رود پر آب نشود. از این رو بیم تکرار نشست زمین و به تبع آن بروز ترک در پل های زاینده رود همچنان وجود دارد.

منبع: ميراث فرهنگي