يكشنبه 5 اسفند 1403 , 11 : 21
متات نیوز

احياء بناهاي تاريخي عامل شهرت رفسنجان در آينده خواهند بود

تاریخ انتشار : يكشنبه 6 تير 1395 , 42 : 14
تعداد بازدید : 1117

متات‌نيوز- معاون استاندار كرمان و فرماندار ويژه رفسنجان گفت: رفسنجان به سبب داشتن باغات پسته فراوان و همينطور معادن متعدد شهرت پيدا كرده است، اما اگر كار واگذاري بناهاي تاريخي و احياء آنها به خوبي پيش برود، همين بناها عامل شهرت آينده رفسنجان خواهند بود.

 حميد ملا نوري در گفت و گو با پايگاه اطلاع رساني صندوق احياء (صابتا) گفت: ظرفيت شهر رفسنجان به لحاظ داشتن بناهاي تاريخي يك ظرفيت بزرگ است كه تنها با ورود سرمايه هاي بخش خصوصي و بهره برداري از آن در قالب طرح هاي گردشگري مي توان به فعال كردن آن پرداخت.

اين مقام مسئول دولتي افزود: به اعتقاد ما ب ناهای تاریخی گرچه به ‌ظاهر خشت و گل هستند، اما بهترین سرمایه و معدن اشتغال است واز طرفی جاذبه ایجاد می‌ کنند. بر همين اساس نيز يكي از اصلي ترين اهداف توسعه اقتصادي در رفسنجان در دولت جديد موضوع گردشگري و استفاده از ظرفيت هاي پيدا و پنهان همين بناهاي تاريخي است.

وي ادامه داد: هدف گذاري ما هم در اين بخش رفتن به سمت ايجاد تمايل در بخش خصوصي براي سرمايه گذاري در اين بناها است كه خوشبختانه تا الان توانسته ايم مذاكراتي را براي برخي از بناها و از جمله خانه حاج آقا علي با برخي سرمايه گذاران اشته باشيم زو كار را به نتيجه برسانيم و اين بناي بسيار مهم هم اكنون در مراحل پاياني كار احياء قرار دارد.

فرماندار ويژه رفسنجان با اشاره به اينكه «خانه حاج آقا علي بزرگترين خانه خشتي مسقف جهان است»، تصريح كرد: همين ويژگي مي تواند خود اين بنا را به يك مركز گردشگري مهم در منطقه تبديل كند و ما سعي داريم با استفاده از ظرفيت آن بتوانيم بناها و آثار ديگر خود را نيز به مرور در معرض واگذاري به بهره برداران قرار دهيم و وارد چرخه بهره برداري كنيم.

ملا نوري همچنين گفت: شهرستان رفسنجان از گذشته تا كنون به سبب داشتن باغات پسته فراوان و همينطور معادن متعدد شهرت پيدا كرده است، اما قطع به يقين اگر كار واگذاري بناهاي تاريخي به بهره برداران و احياء آنها در آينده به خوبي پيش برود، همين بناهاي تاريخي عامل شهرت آينده رفسنجان خواهند بود.

وي افزود: در نوروز امسال بيش از 43 هزار گردشگر از رفسنجان و جاذبه هاي تاريخي آن ديدن كرده اند و يكي از اهداف ما در توسعه اقتصادي شهرستان اين است كه با احياء بناهاي تاريخي در قدم اول حضور اين تعداد گردشگر در ايام خاص را هدفمند كنيم و دوم اينكه باعث تداوم حضور گردشگران در روزهاي ديگر سال شويم.

منبع: صابتا