سه شنبه 23 بهمن 1403 , 20 : 07
متات نیوز

واگذاری موزه هنرهای معاصر در حد یک نظریه بود

تاریخ انتشار : دوشنبه 27 ارديبهشت 1395 , 49 : 13
تعداد بازدید : 1146

متات‌نيوز- معاون حقوقی و سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: انتقال موزه هنرهای معاصر به بخش غیردولتی در حد یک نظریه بود که نتیجه نداد.

 حسین نوش آبادی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار میراث فرهنگی ایرنا درباره اسناد منتشرۀ جدید مربوط به واگذاری موزه هنرهای معاصر اظهار کرد: بحث انتقال موزه هنرهای معاصر به بخش غیردولتی در حد یک نظریه بود که در نهایت مسئولین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به این جمع بندی نرسیدند چون موزه هنرهای معاصر یک گنجینه بزرگی است که به این راحتی نمی شود آن را واگذار کرد.

وی اضافه کرد: اگر قرار باشد هر نوع واسپاری بخش دولتی به خصوصی انجام شود،الزامات قانونی و حقوقی آن رعایت و ملاحظات قانونی آن اعمال خواهد شد.

نوش آبادی تصریح کرد که البته سیاست واسپاری هنوز در کشور دنبال می شود و ما بخش های زیادی داریم در حوزه فرهنگ، اقتصاد و ... که باید واگذار شوند.

وی ادامه داد: دولت توانایی اداره تمام بخش های تحت نظر را به تنهایی ندارد که برخی از نظر گردش مالی، زیانده هم هستند بنابر این باید از توانمندی و کارآمدی بخش خصوصی هم استفاده کنیم تا به تدریج این مراکز را به مردم بسپاریم. باید به بخش غیر دولتی اعتماد کنیم تا به کمک دولت بیاید.

معاون امور مجلس و استانهای وزارت ارشاد تاکید کرد: این مساله که در حال حاضر قصد نداریم این واگذاری درمورد موزه هنرهای معاصر صورت گیرد به معنای تعطیلی سیاست واسپاری نیست و ما همچنان این سیاست را دنبال می می کنیم ولی درباره این موزه به طور خاص، هنوز تصمیم خاصی نگرفته ایم.

وی در پایان گفت و گو یادآور شد: واگذاری در کارهایی که جنبه حاکمیتی ندارد ممکن است و تصدی گری بخش های غیر حکومتی را قانون اساسی هم احصاء کرده است.

چندی پیش اخباری در رسانه ها مبنی بر واگذاری موزه هنرهای معاصر به بخش خصوصی منتشر شد که با اعتراض های گسترده اهالی هنر و رسانه مواجه شد، سپس مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ماجرای این واگذاری را به طور کلی تکذیب و شایعه خواندند در حالیکه اسناد دیگری نیز درباره این واگذاری به فضای مجازی راه پیدا کرد.

موزهٔ هنرهای معاصر تهران یکی از سرشناس‌ترین موزه‌های شهر تهران در سال 1356 (22 مهر برابر با 14 اکتبر 1977 میلادی) در گوشهٔ غربی پارک لاله فعلی و در زمینی به مساحت 5٬000 مترمربع بنا شد. بنای این موزه با الهام از بادگیرهای ایرانی طراحی شده و این موزه در خارج از ایران با عنوان «TMoCA»برگرفته از سرواژگان عبارت 

  Contemporary ArtTehran Museum of   شناخته می‌شود.

منبع: ايرنا